beats by dre cheap

treba da se čisti

Jutros sam naumila otići na novinarsku projekciju jednog od talmičarskih filmova, nemam pojma kojeg. Naumih i oprati kosu u 6.30, osušiti, fenirati do 7.00, spremiti se do 7.30, popiti kafu sa rođakom i mamom do 8.00, dangubiti do 8.15 i tada otprilike krenuti da bi stigla u 9.00 kupiti kartu i čekati projekciju do 10.00. Neshvatljivo sam uživala u ovom ludom planu, čak sam imala u sebi neku dozu nestrpljenja, ko će ga znati ... Ustanem oko 7.00 u snu odlučivši ne oprati kosu, spengati neku punđicu, sve nešto jedva ... baš sam se osjećala nekako, da prostite, posrano. I tako i bi. Osjećaj ne vara, a ni wc šolja. Batali sve planove, ostani kući ležati i zalijevati dvopek čajem od šipurka nasutog u flašicu Jane sa pipicom, da bude u slast. Neki slab osjećaj, malo pa malo zadrijemam, pa se trznem, pa sve tako. Sjetih se Hemonovog univerzuma i njegovog Alfonsa Kaudersa, pročitam sa užitkom, volim ga.

 Alfonso je legenda.

Alfonso je svojevremeno govorio «Čudni su putevi mokraćni», kako je samo u pravu.

Alfonso je puštao vjetrove koji nisu bili ljudskog porjekla i otprilike su zvučali

«pffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmiuummmmmhhshg» što kasnije zabilježi i Gavrilo Princip.

Alfonso je rekao: «Ja sam ja, sve ostalo su priče!»

Alfonso je rekao Evi Braun : «Nije sve u novcu, nešto je i u zlatu.»

Alfonso je rekao Ivu Andriću : « Čvrst sistem postoji još samo u glavama luđaka. U glavama ostalih je haos, kao i oko njih. Možda je umjetnost jedan od zadnjih džepova otpora haosu. A možda i nije. Koga briga.»

Pa opet malo zakunjah ...

A onda sam sanjala stepenice. Gazim tim stepenicama bez prestanka, gore, penjem se do umora, do besvijesti. Velika odlučnost u svakom mom koraku, neka potpuna predanost, preciznost pokreta kakvu samo u snu zatičemo. Graškice znoja spuštaju se niz moje lice, magla na očima dok se borim sa beskonačnim stepenicama. Trošim se, topim. A stepenicama nema kraja...

 

Ostala je samo tajna džema od malina...

 

 

 

 

Vi koji ulazite, ostavite svaku nadu !
http://autarkes.blogger.ba
22/08/2007 22:57